Sørg for at have godt og praktisk lys på din arbejdsplads

Sørg for at have godt og praktisk lys på din arbejdsplads

Rigtig mange mennesker bruger de fleste af timerne i hverdagen på deres arbejdsplads. I løbet af dagen og løbende gennem året ændrer lyset sig, men har du overvejet, om du har det praktiske og nødvendige lys på din arbejdsplads, som du kan tilpasse?

Heldigvis behøver godt og praktisk lys ikke at betyde en klassisk kedelig skrivebordslampe med et koldt, hvidt lys. Det kan sagtens gøres både godt og praktisk, men samtidig også pænt og hyggeligt med det rigtige lys og LED.

Vigtigheden af godt lys

For det er virkelig vigtigt, at du har godt lys på din arbejdsplads. Det er vigtigt i forhold til din effektivitet. Hvis du ikke sidder i ordentligt lys, eller måske bliver generet af for skarpt lys, så kan det have en negativ indvirkning på din effektivitet.

En anden årsag til at godt lys er vigtigt er, at det kan være bedre for dine øjne og derfor dit velvære. Det kan give spændinger og hovedpine at skulle knibe øjnene sammen for at se, hvad man laver. Det samme kan det, hvis du sidder i et for mørkt rum og det eneste, der lyser op, er computerskærmen med sit skarpe lys.

Find det rigtige lys og LED til din arbejdsplads

Men hvordan finder du så det rigtige lys? Det første skridt på vejen er at finde ud af, hvor meget lys du behøver, for at det er optimalt. Det kan være alt fra kraftig belysning fra en skrivebordslampe til en simpel lyskæde eller LED bloklys.
Fordelen ved de to sidstnævnte er, at de er nemme at flytte rundt på og flere af den slags lys og LED har muligheden for, at du kan justere lysstyrken. På den måde kan det nemt tilpasses til dine behov og til din arbejdsplads.
Fordele ved lys og LED

De er pæne og kan nemt være med til at skabe en hyggelig stemning. De er allergivenlige og sviner ikke, ligesom at du ikke behøver at bekymre dig om brandfare. Det giver dig, udover muligheden for at optimere lyset på din arbejdsplads, også mulighed for at skabe en hyggelig plads, der indbyder til arbejde og effektivt, men på en stilfuld måde.

3 gode grunde til at vælge godt lys på din arbejdsplads

Den første grund er, at det er bedre for dine øjne og din krop, at du ikke på grund af dårlig belysning skal sidde i en mærkelig stilling for at kunne se, hvad du laver. Eller modsat, få helt ondt i hovedet og øjnene af at stirre på en kraftig, hvid skærm.

Den anden grund er, at du, ved at skabe optimale betingelser på din arbejdsplads, også undgår at sætte dig andre mindre optimale steder i stedet for blot at investere i ordentligt lys, for eksempel lys og LED.

Den tredje grund er, at det kan gøre dig mere effektiv på dit arbejde at have de bedste betingelser i forhold til ordentligt lys. Det kræver godt lys at lave godt arbejde.

Share
Comments are closed.