Skift til en varmepumpe og spar masser af penge

Skift til en varmepumpe og spar masser af penge

Varmepumper er jf. energistyrelsen den allerbilligste metode til opvarmning af bygninger. Det er også den metode der udleder mindst CO2. Varmepumpen deler dog denne førerplads med fjernvarme.

Generelt er der enorme prisforskelle, alt efter hvordan du vil opvarme din bolig eller dit kontor.

Den dyreste løsning er elvarme, som i landsgennemsnit koster 27.200,- pr. år. Den næst dyreste metode er oliefyr, med 23.100, – CO2 udledningerne for el hhv. olie er for resten næsten identiske, med 5300 kg for el og 5600 for olie. Dernæst er der et stort prisdyk fra olie til naturgas, som koster 13.200,- og udleder 3800 kg CO2.  Fjernvarme er med 12.700,- kun lidt billigere, men udleder med 1700kg mindre end halv så meget CO2.

Varmepumpen lægger tydelig afstand til fjernvarme på prisen, med kun 8700,- med den samme CO2 udledning. Dette kan forklares med at varmepumpen kører på el, som stadig størstedels produceres med fossile brændstoffer. Når el produktionen er blevet mere bæredygtig, vil CO2 udledningen for varmepumpen falde markant under fjernvarmens niveau.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Der findes to slags varmepumper: luft til luft og luft til vand. Måske den mest kendte mærke er Toshiba varmepumper, som laves i Japan. Toshiba varmepumper findes til både luft til luft og luft til vand.

Luft til luft varmepumpen fungerer nogenlunde som et køleskab, med den forskel at man anvender varmen, og ikke kulden. Et køleskab producerer faktisk en tilsvarende mængde varme for hver en enhed kulde der kan måles. Varmen bliver ledt væk fra køleskabets bagside. Med varmepumpen er det netop varmen der har interesse og her bliver den afkølede luft blæst ud af bygningen.

Luft til luft, eller luft til vand?

En luft til luft varmepumpe trækker varmen ud af luften udenfor bygningen. Det fungerer også når udetemperaturen er lavere end temperaturen inden i bygningen. En luft til luft varmepumpe er simpel, billig og nem at installere.

En ulempe er dog, at den ikke kan bruges til varmt vand. Dette kræver en luft til vand varmepumpe. Funktionsmåden er teknisk set den samme. Begge typer varmepumper trækker varmen ud fra udendørs luften.

Forskellen er, at luft til vand varmepumpen bruges til at producere varmt vand til både radiatorer, gulvvarme og køkken/bad.

En Toshiba varmepumpe er perfekt til opvarmning af dit kontor

Luft til luft varmepumper er velegnet til opvarmning af kontorer, fordi der spiller varmt vand ikke så stor en rolle. Toshiba varmepumper er de mest populære varmepumper i Danmark. Toshiba varmepumper er effektive, robuste og pålidelige, men alligevel en af de billigste mærker. Installationen er simpel og kan laves af en hvilken som helst autoriseret el- installatør. De fleste danske el installatør virksomheder sælger og installerer Toshiba varmepumper.

En varmepumpe er også nem at styre. Den kan styres med termostat og fjernbetjening og den kan nemt programmeres til at køre på bestemte tider. Prisen for en Toshiba varmepumpe afhænger naturligvis af størrelse og model. Men da det er den billigste opvarmningsmetode er det en rigtig god investering.

Selv sammenlignet med fjernvarme, kan du spare ca. 25-30% på den årlige varmeregning til dit kontor. Det tager kun få år, før din Toshiba varmepumpe har tjent sig ind igen. Hvis dit kontor opvarmes med naturgas, olie eller el, så bør du slet ikke tøve med at skifte til en Toshiba varmepumpe.

Share
Comments are closed.