Sådan får du dine smykker vurderet

Sådan får du dine smykker vurderet

Smykker kan betegnes lidt som investering. De er ofte forbundet med særlige historier, der har en helt særlig betydning for netop dig. I den forbindelse har du med garanti smykker med en høj værdi. I tilfælde af, at uheldet skulle være ude, og du skulle gå hen og miste din smykker, kan det være en fordel at få dem værdisat og senere forsikret. Nedenfor kan du læse en guide til, hvordan du værdisætter dine smykker.

Sådan får du dine smykker værdisat

Du kan med fordel kontakte smykkeforhandlere, der er gode til at vurdere smykkers værdi. De har nemlig nogle helt særlige forholdsregler for, hvordan smykker kan værdisættes. Før du kan forsikre dine smykker, kræver det nemlig, at de er blevet vurderet af en guldsmed. Der findes mange dygtige forhandlere, der hurtigt og sikkert kan hjælpe dig med at vurdere dine smykker.

Men hvordan fungerer en sådan vurdering? Først og fremmest vil guldsmeden tage udgangspunkt i smykkets pris ved at lave en grundig undersøgelse ud fra særlige parametre. Han vil blandt andet gøre op, hvad den antikke pris kan være. I den forbindelse undersøger han blandt andet, hvad det vil koste at fremstille lige præcis det smykke, og hvor meget et lignende smykke koster, så han kan angive en endelig pris.

Ligeså snart vurderingen er blevet foretaget, vil du modtage en gyldig dokumentation på, at dit smykke eller smykker er blevet vurderet. Efterfølgende skal du videresende dokumentation til dit forsikringsselskab, og du vil blive forsikret med det samme. Måske er din intention blot at få vurderet smykket, fordi du bare er interesseret i at kende til smykkets værdi. En sådan værdisætning kan du også sagtens få lavet, selvom det nødvendigvis ikke er for at få en certificeret forsikringsvurdering.

Det skal du være opmærksom på, når du køber nye smykker

Hvis du netop står og overvejer et nyt smykke, er det en god idé at sørge for at få skrevet prisen ned med det samme. Det kan for eksempel være, du overvejer at købe et smykker med månesten, der er i den lidt højere prisklasse. Smykker med månesten er netop unikke og bærer på en helt særlig ædelsten. I den forbindelse er det også vigtigt, at du sørger for at smykket forsikret i tilfælde af, du uheldigvis skulle risikere at miste det.

Derudover har du grundet den høje værdi og kvalitet af smykker med månesten mulighed for at sælge det igen, hvis det er det, du vil. Hos enkelte forhandlere prioritere de især smykker med høj værdi, således du stort set kan sælge smykket til nypris. Materialet og stenen er nemlig altafgørende for smykkets værdi.

Har du andre smykker, du ønsker at sælge, har du blandt andet mulighed for at pantsætte dem hos en forhandler. Derudover har du desuden mulighed for at købe dem tilbage på et senere tidspunkt. Muligheden er til dig, der har brug for pengene og derfor ser det som en alternativ løsning. Det er især en fordel, at du har mulighed for at tilbagekøbe dem, hvis du skulle fortryde, at du har pantsat dem.

Share
Comments are closed.