Derfor kan et kæledyr nemt blive en stor udgift

Derfor kan et kæledyr nemt blive en stor udgift

Overvejer du at anskaffe dig selv eller dit barn en ny og pelset ven? Hvis du gør, så har du måske også haft tanker om hvilket dyr, der vil være det nemmeste og kræve mindst arbejde. Du har måske talt dig selv fra at skulle anskaffe dig en hund eller en kat, fordi de kræver meget mere plads og foder og du er nervøs for, at det bliver for dyrt for dig i længden. Derfor overvejer du i stedet at anskaffe et dyr, der kan være i et bur. Det virker praktisk og så slipper du også for at skulle støvsuge hundehår op hver anden dag.

Gnavere kan også blive dyre i længden

Vælger du dog at anskaffe dig et gnaverdyr, der kan bo i et bur, så skal du vide, at det også hurtigt kan blive en større udgift end du tror. Kaniner, der er et populært valg i denne kategori, er et af de større gnaverdyr og skal derfor have ret meget plads. Derudover skal kaniner gerne have skiftet deres hø og halm mindst en gang om ugen. Det kan ende med at blive rigtig meget hø og halm i løbet af en kanins levetid. En hamster kræver ikke lige så meget plads, men skal ligesom kaninen ofte have skiftet hø og halm. Derudover skal både kaniner og hamstere aktiveres med forskelligt legetøj, og der skal også købes en del foder. En dværghamster er desuden aktiv om natten. Derfor skal den ikke stå på soveværelset, da al dens puslen nemt kan komme til at holde ejeren vågen, om det er dig selv eller dit barn.

Alt det løse

Ud over de enorme mængder af hø og halm, der kræves for at holde kæledyr i bur, så skal der også anskaffes legetøj, der kan holde dyrene aktive. Der skal også købes en del gadgets som fx drikkeflaske, et hus så kæledyret kan få ro og mørke og en madskål. Så selvom selve dyret ikke koster så meget, så kan det alligevel gå hen og blive en stor udgift i det lange løb. Det betyder dog ikke, at en hund eller en kat nødvendigvis vil være en billigere løsning. Selvom de ikke skal bruge hø og halm, vil der også være en del løse ting og sager, der skal anskaffes til disse dyr.

Lad det ikke stoppe dig

Det skal dog ikke afholde dig fra at anskaffe dig en pelset ven. Du kan nemlig gøre flere ting, der gør udgiften mindre. Du kan fx sørge for at købe meget på en gang. Mange internetsider, der sælger foder, hø og halm har gratis fragt, hvis du køber for over et vist beløb. På den måde kan du spare en del på fragt, ved at købe mere ad gangen. Der er også flere steder, hvor man kan købe tunneller til buret som er lavet af hø og halm. Der er flere gnavere der bider i deres legetøj og med en halmtunnel undgår du, at din kanin indtager plastic. Gnavere spiser også gerne hø og halm, så hvis du køber noget i god kvalitet, kan du oveni købet spare lidt på dyrefoder.

Share
Comments are closed.