Burde du samle dine lån?

Burde du samle dine lån?

Et lån er en svær størrelse at have med at gøre, fordi det både kan være indviklet, og der er mange forbehold at tage højde for. Det kan derfor også være svært at holde styr på lånene, og måske vil man i sidste ende ikke kunne finde hoved og hale i det. Måske skal man tage nogle små lån hos forskellige udbydere, og selvom man måske ikke ønsker det, kan de hurtigt ryge i glemmebogen. Derfor kan det være utrolig smart at samle ens lån, så man ikke mister overblikket over de mindre lån. Her kan et samlelån være løsningen.

Hvad er et samlelån?

Foretager man et samlelån, samles alle de mindre lån, som man har i banker og hos kreditudbydere.  Det medfører, at man ikke behøves afdrage hos mange forskellige kreditorer, og i stedet optages ét men større lån hos en enkelt långiver. Et eksempel kunne være, at man har kreditkortgæld samtidig med, at man måske har et forbrugslån. Med et samlelån vælger man så et tredje samlelån lån for at betale de to ovenstående med.

Hvad er fordelene ved et samlelån

Fordelen ved et samlelån er, at man får et langt bedre overblik over økonomien. Man samler udgifterne i ét lån, hvilket gør beløbene og regningerne langt mere overskuelige. I forbindelse med dette vil der også kun være ét afdrag, og typisk forekommer der også en fordelagtig rente. Alt dette fjerner dermed forskellige udløbsperioder og afdragsordninger, som kan være umulige at holde styr på. Til sidst er en fordel, at det er nemt at foretage et samlelån. Man starter med at ansøge om et privatlån til at samle de små lån. Derefter skal lånet godkendes. Bliver det godkendt, så udbetales pengene til kontoen. Til sidst skal man kontakte kreditorerne og betale alle små lån af med det nye samlede lån.

Hvornår ved man, om det er den rigtige løsning med et samlelån?

En af de vigtigste metoder til dette er, at man bør regne på det. Hvor meget vil det koste at betale den nuværende gæld? Derefter kan man sammenligne det med hvor meget, det vil koste at betale det nye samlelån af. Derudover bør man sætte de forskellige tilbagebetalingsstrategier op imod hinanden for at finde ud af, hvilken strategi som passer bedst til situationen. Der findes nemlig rigtig mange forskellige muligheder for at betale sine lån tilbage på.

Til sidst skal man selvfølgelig være opmærksom på, at et samlelån ikke skal være en mulighed for at bruge flere penge. Det er en måde hvorpå, at man kan få en stabil og sikker økonomi igen uden mange små lån. Det samler lånene, så det er nemmere at betale tilbage, og så det er mere overskueligt kun at skulle betale ét lån tilbage. I en travl hverdag hvor økonomien ikke må fylde negativt for meget, kan det være en god løsning med et samlelån, så der skabes mere ro omkring situationen. Det vil skabe overskud til hverdagens andre forhindringer og er med til at skabe muligheder for en stabil økonomi i fremtiden.

Share
Comments are closed.