Lær at styre projekter med en efteruddannelse i projektledelse

Lær at styre projekter med en efteruddannelse i projektledelse

Arbejder du i en virksomhed, hvor du har ansvaret for at styre større eller mindre projekter, eller ønsker du at udvikle dine kompetencer inden for projektledelse? Så er en efteruddannelse i projektledelse et godt valg for dig

Det kræver de helt rette kompetencer at kunne styre et projekt godt i mål og sikre, at hele processen forløber som planlagt. Derfor er der mange gode grunde til at udvikle sine faglige kompetencer med en efteruddannelse i projektledelse – uanset hvilket niveau du er på.

Når du efteruddanner dig inden for projektledelse, tilegner du dig nye kompetencer, hvilket øger din markedsværdi på arbejdsmarkedet til gavn for både dig og dine kolleger. Det giver dig mulighed for at lede, styre og drive projekter fra start til slut på bedste vis, og derudover kan du komme tilbage til mere udfordrende arbejdsopgaver, der styrker og udvikler dine færdigheder.

Hvad er dit faglige niveau?

Når du skal finde ud af, hvilken efteruddannelse i projektledelse du skal vælge, er det vigtigt at fokusere på, hvilket fagligt niveau du er på. Udvalget af projektlederuddannelser er stort, og niveauet varierer en hel del. Der er både uddannelser, der er oplagte for dig, som søger arbejde og derfor har behov for at bygge mere viden og kompetencer på. Men der er også et stort udvalg af projektlederuddannelser for dig, som allerede har arbejdet lidt med projektstyring eller dig, som har mange års erfaring inden for projektledelse.

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding finder du projektlederuddannelser på alle niveauer. Her har du blandt andet mulighed for at tage en efteruddannelse i grundlæggende projektledelse eller projektstyring i praksis samt en diplomuddannelse for projektledere. Der er derfor gode muligheder for at få alt fra basisviden om planlægning, risikostyring og estimering til at få skærpet dine færdigheder inden for projektledelse.

Du kan læse meget mere om dine muligheder for at tage en projektlederuddannelse hos IBA Erhvervsakademi Kolding her.

At være en god projektleder kræver efteruddannelse

For at kunne styre projekter og lede kolleger i den rette retning, kræver det, at du sørger for at holde dig opdateret på de nyeste værktøjer og tendenser inden for effektiv projektledelse. Det kræver også, at du sørger for at udvikle dine kompetencer konstant, så du kan blive en dygtigere projektleder. Hvis virksomheden, du arbejder hos, ikke sørger for at tilbyde dig efteruddannelse, kurser og lignende, bør du selv tage ansvar for din udvikling, så du sikrer, at du kan udføre dine projektledelsesopgaver på bedste vis.

Med en efteruddannelse er du sikker på, at du får de rette teknikker og projektstyringsværktøjer, der kan gøre dig til en bedre projektleder. Men for at kunne arbejde effektivt med projektledelse kræver det også, at du har nogle gode kommunikative evner. Derfor vil der, på en projektlederuddannelse, også være fokus på, hvordan du kan motivere, udvikle og håndtere de personer, som indgår i projektteamet. Dine kommunikationsevner er altafgørende for, om du er i stand til at styre de involverede personer, og både stærke kommunikative kompetencer og lederkompetencer er derfor nødvendige.

Som den gode projektleder skal du huske, at du primært skal fokusere på rollefordeling og styring af projektet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at uddelegere alt, hvad der ikke har med din projektstyring at gøre til de rette personer. Hvis du også selv begynder at blive leverandør på projektet, mister du det overordnede helikopterblik. Fokusér derfor kun på, hvordan du kan blive en dygtigere projektleder, så projektet når i mål, og alle involverede er glade.

Find den helt rigtige projektlederuddannelse for dig, så du enten kan få den rette viden og kompetencer til et godt projektlederjob eller bygge endnu flere færdigheder på, så du kan blive en dygtigere projektleder og styrke dit team.

Share
Comments are closed.