Akademiuddannelse – kom videre i systemet

Akademiuddannelse – kom videre i systemet

Akademiuddannelse (Foto: campusaccess.com)
Akademiuddannelse (Foto: campusaccess.com)

En af de fordele man har som dansker er, at man har rige muligheder for at få sig en ordentlig uddannelse. I Danmark har vi mange uddannelser, der tilgængelige for alle, hvad enten de er gratis eller betalte. Hér kan blandt andre nævnes sådan noget som en akademiuddannelse. Det er en helt særlig type uddannelse, som selvfølgelig også er forbundet med nogle specifikke krav.

Akademiuddannelser kaldes også VVU, eller ‘Videregående Voksen Uddannelser’. En akademiuddannelse er altså for alle voksne, der ønsker at supplere deres kompetencer eller evner. Man kan enten vælge at læse noget, der bygger videre på noget man allerede kan, eller man kan gå en lidt ny retning.

Det smarte ved en akademiuddannelse er, at man ofte kan tage den, mens man stadig er i arbejde. Det er de færreste voksne, der uden videre kan sige deres arbejde op for at videreuddanne sig. Derfor er akademiuddannelser bygget op omkring moduler, der ligger om aftenen eller i weekenden. På deltid tager en akademiuddannelse omkring 3 år alt efter, hvordan man får sin uddannelse stykket sammen.

Krav i forbindelse med akademiuddannelse

Selvfølgelig er akademiuddannelser ikke noget, man bare tager uden videre. Først og fremmest tager de selvfølgelig noget tid. Derudover er der brugerbetaling på dem. Dette gør dog samtidig, at det er en uddannelse af meget høj kvalitet, man får taget, hvilket også vil blive bemærket af arbejdsgivere efterfølgende.

Vigtigst af alt er der nogle adgangskrav man skal leve op til for at kunne få sin akademiuddannelse. Man skal gerne have haft nogle år, hvor man har fået noget relevant erhvervserfaring. Derudover forventes enten en gymnasial uddannelse, eller en erhvervsuddannelse. Teoretiske kompetencer udover disse gør bestemt heller ikke noget.

Vi må konkludere, at akademiuddannelser appellerer til mange, og er også mulige for mange. Undersøg derfor, hvad du kan bruge dette videreuddannelse til!

Se mere her

Share
Comments are closed.