Drikkevarer på arbejdet – lad dig ikke nøje

Drikkevarer på arbejdet – lad dig ikke nøje

Udvalget af drikkevarer og andet godt på arbejdspladsen er noget af det, der har stor betydning for vores arbejdsglæde. Det er tit de små ting i hverdagen, der gør en forskel, og der er himmelvid forskel på en kop kaffe fra en termokande, der er blevet tappet tre timer tidligere og en frisklavet americano lavet på nykværnede bønner. Den rigtig gode kop kaffe eller Pukka te er især vigtig om morgenen og sidst på eftermiddagen, hvor energiniveauet måske er lidt lavt. Det burde enhver arbejdsgiver have for øje, selv om det desværre tit er tilfældet, at sortimentet af drikkevarer på arbejdspladsen ikke er imponerende – hverken i udvalg eller kvalitet.

Gode drikkevarer skaber glæde

Ligesom sund og nærende mad er vigtig for kroppen, er drikkevarer det også. Det er vi ofte ikke opmærksomme på. De fleste tilbringer 7-8 timer på arbejdspladsen hver dag, og derfor er det en god ide at have fokus på gode drikkevarer. Måske er du så heldig at være på en arbejdsplads, hvor kaffeautomater, frisklavet te og sunde smoothies er frit tilgængelige, og måske er udvalget noget mere tyndbenet. Der er faktisk utrolig stor forskel på frynsegoder såsom drikkevarer på de danske arbejdspladser. Her kan det være en god ide at have sig egen pakke kvalitets Pukka te liggende på hylden i personalekøkkenet. Så har du altid nem adgang til en kop varm te, ikke mindst hvis du alligevel trænger til at strække benene og få øjnene væk fra computerskærmen.

Andet end te og kaffe

Drikkevarer på arbejdspladsen er meget andet end Pukka te og kaffe, selv om danskerne er et af de mest kaffedrikkende folkefærd i Europa. ”Skal vi ikke lige ha’ en kop kaffe først” er ofte indgangsvinklen til et møde eller en hyggelig snak i kantinen efter frokost. Men faktisk er der et væld af andre muligheder, især hvis du ikke hører til dem, der er vild med te og kaffe. Prøv f.eks. at medbringe en af de mange slags smoothies, som efterhånden kan købes i alle supermarkeder og kiosker. De fungerer godt som et mellemmåltid og en energibooster midt på dagen. Det samme gør sig gældende med grøntsagsjuice, et powershot med ingefær eller en blandet frugtjuice.

Tre gode råd om drikkevarer på arbejdspladsen

For det første må vi ikke glemme den allervigtigste drikkevare, ligegyldigt hvor vi befinder os: vand! Vand, vand og atter vand er altafgørende for at holde kroppen sund og frisk og slippe for spændingshovedpinen, der ofte kommer snigende op ad dagen. For det andet skal du tænke i sunde drikkevarer, der også giver energi. Hold dig fra drikkevarer med stort sukker- eller fedtindhold, da de ofte blot bevirker træthed og en tung fornemmelse i maven. En god kop matcha eller ingefær-te kan være lige netop det, din krop har brug for midt på eftermiddagen. Og for det tredje skal du være opmærksom på, hvad din arbejdsplads giver af muligheder, hvis du selv skal have drikkevarer med. Er der f.eks. tilgængeligt køleskab eller let adgang til en elkedel, så du hurtigt kan brygge en kop te.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *