Ledelse skal ledes på vej

Ledelse skal ledes på vej

Ledelse (foto: hansentoft.dk)
Ledelse (foto: hansentoft.dk)

Ofte støder man på den fordom, at en rigtig leder er sådan en, som har en naturlig autoritet, der får folk til at ville følge ham eller hende, næsten helt automatisk. Men det er som skrevet en fordom, som ikke holder stik ude i det virkelige liv, hvor virkelige forhold, foranlediger langt mere komplekse udfordringer for virkelighedens ledere og ledelse.
Ledere har også brug for uddannelse, da de færreste ved alt, så snart de træder i de store sko. Det er i hvert fald bedre for ens firma, om man vælger at bruge ressourcer på at sørge for, at ens ledere får den bedste ledervejledning samt uddannelse. På den måde kan lederne blive rustet til at kanalisere det bedst mulige tilbage i firmaet gennem bedre beslutningsprocesser, handleplaner, medarbejderstrategier, etc.

Ledere og ledelse på skolebænken er proaktivt

Der er heldigvis kvalificeret hjælp at hente. Man kan nemlig sende medarbejdere fra ledelse på skolebænken, f.eks. på lederkurser. Det gælder både ”gamle” ledere, som måske trænger til nyt input eller ”grønne” ledere, som vil have godt af at få indsigt i nogle gode lederstrategier allerede i starten af deres lederjobs. Mange af disse konsulentfirmaer, som tilbyder lederkurser medtænker også den øvrige firmaprofil, når de sammen med lederne planlægger gode strategier. Det skal derfor ikke tænkes som en generaliseret uddannelse lederne får, men mere som en uddannelse, der passer til det firma, man kommer fra. Det kan altså med fordel implementeres i et hvilket som helst firma, der ønsker at få det bedst mulige ud af deres ledere og ansatte generelt. Hvorfor holde fast i fordomme om, hvad det vil sige at være en leder, frem for at beslutte det selv og erklære med proaktiv røst: ”Vores ledere skal udvikle sig til de bedst mulige ledere gennem kvalificeret input og hensynstagen til vores særlige firmaprofil”.

 

Find kvalificeret hjælp til ledelse hos Hansen Toft

 

Læs mere om ledelse her:

Ledelsesudvikling er vigtigt for din virksomheds bundlinje

Formidling er alfa og omega når det gælder ledelse

Akademiuddannelsen i ledelse kan skabe den gode virksomhed

Share
Comments are closed.