Sådan finder du det rette mobilabonnement til medarbejderne

Sådan finder du det rette mobilabonnement til medarbejderne

Mange virksomheder vælger at give deres medarbejdere en mobil som et personalegode. Til denne mobil skal der selvfølgelig høre et godt mobilabonnement med, så medarbejderen kan udnytte mobilens forskellige funktioner. Hvis du som virksomhedsejer går og overvejer, om medarbejderne skal have nye mobiltelefoner, er der dog en række punkter, som du skal tænke på, når det rette mobilabonnement skal findes. Læs med herunder og få styr på, hvordan du finder et passende mobilabonnement til dine ansatte.

Medarbejdernes behov

Når jagten på det rette mobilabonnement til dine ansatte går i gang, skal du først og fremmest tænke på medarbejdernes behov angående både taletid og data. Her kommer det helt an på, hvad din virksomhed laver. Er du for eksempel indehaveren af et tømrerfirma, vil dine ansatte have brug for en stor taletidspakke grundet behovet for at tale med en lang række kunder. Et IT-firma vil på den anden side have mere brug for en stor mængde data, idet medarbejderne ofte vil få brug for at tjekke diverse hjemmesider på mobiltelefonen på farten. Hermed drejer det sig om at tænke på medarbejdernes specifikke behov, så du kan forære dem det mest passende mobilabonnement. Hvis du, efter at have udspurgt dine ansatte omkring behovet for taletid og data, dog ikke får et brugbart svar, kan du som udgangspunkt vælge et abonnement med fri taletid og omkring 10 GB data. Dette abonnement vil for mange medarbejdere være tilstrækkeligt, eftersom nogle af dine medarbejdere muligvis har private mobiler ved siden af arbejdstelefonen.

Undersøg udbuddet ordentligt

En længere række af teleselskaber tilbyder i dag erhvervsabonnementer til virksomheder. Sørg derfor for at sætte god tid af til at undersøge og sammenligne de forskellige erhvervsabonnementer. Flere teleudbydere tilbyder samtidig en række fordele, som dine ansatte vil kunne benytte sig af på farten. Teleselskabet Telia har eksempelvis appen Telia Sense Car, som gør det muligt for medarbejderne at få styr på deres kørselsregnskab og den automatiske betaling til parkering. Husk ligeledes på at tjekke udvalget af billige mobilabonnementer med henblik på at finde det abonnement med den bedste dækning. Er dine medarbejdere for eksempel ofte på besøg ved kunder i landets yderområder, er TDC et bedre valg end Oister, hvor dækningen er bedst i storbyerne. Efter at have fundet erhvervsmobilabonnementet med den bedste dækning skal du ligeledes huske at spørge det pågældende selskab omkring en mulig rabatordning. Hvis I er mange i virksomheden, der skal have det samme abonnement, er der nemlig gode muligheder for at opnå en særlig lukrativ aftale med teleselskabet. Dette er på den anden side ikke relevant, hvis det blot er dig selv, som er på udkig efter et erhvervsabonnement.

Husk på diverse regler og fradrag

I forbindelse med undersøgelsen af markedets forskellige erhvervsabonnementer er det vigtigt, at du husker på reglerne for mobilabonnementer samt fradragsmuligheder som virksomhed – især hvis du ikke har en revisor tilknyttet virksomheden, som har ordentligt styr på reglerne. Alt efter virksomhedstypen findes der nemlig forskellige regler angående tegningen af mobilabonnementer til medarbejderne. Undersøg derfor blandt andet forskellen mellem reglerne for enkeltmandsvirksomheder og anpartsselskaber.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *