Sådan får du penge til virksomheden

Sådan får du penge til virksomheden

Hvis et firma skal startes op. Eller hvis der skal bruges penge til nye investeringer. Grunden til, at man som virksomhed har brug for at låne flere penge, kan være mange. Og det nødvendige beløb kan være af mange forskellige størrelser.

Ligesom når man tager private lån er der meget at overveje. De forskellige typer af lån kan være svære at overskue, men kan i sidste ende have stor betydning for, hvor meget lånet kommer til at koste en. Man kan eksempelvis nemt tage et forbrugslån på meget kort tid, men med tårnhøje årlige omkostningsprocenter kan det skyldige beløb hurtigt vokse sig meget stort. Derfor kan det betale sig at bruge lidt tid på at vælge det helt rigtige lån – tid, der senere tjener sig ind ved at man sparer penge.

Mange typer lån til mange behov

De mange låntyper er i høj grad målrettet forskellige behov. Har du brug for et lille lån, til lige at betale noget, som du ellers har penge til få dage efter, kan et mindre forbrugslån give mening at tage. Det er dog vigtigt, at du er helt sikker på at være i stand til at betale det tilbage inden for fristen, da det ellers kan blive enormt dyrt. Har du brug for et større lån, er der endnu bedre grund til at bruge ekstra tid på at søge. For større lån medfører også større absolutte udgifter, og der kan være mange penge at spare her.

Brug online sammenligning af lån

En smart metode til at tage en kvalificeret beslutning om, hvilket lån man ønsker, er at bruge et online værktøj til at sammenligne lån. I stedet for at skulle skifte frem og tilbage mellem forskellige lån og sammenligne dem på alle de forskellige faktorer, kan man her få stillet dem op side om side. Herved er det langt nemmere at sammenligne de forskellige ting, som har en indflydelse på, hvad lånet kommer til at koste en i sidste ende: Løbetid, etableringsomkostninger, ÅOP og så videre. Det gør det noget mere overskueligt at tage en beslutning mellem de mange låntyper og tilbud.

Stadig kan det dog være svært at gennemskue de mange tal og begreber. Hvordan det hele skal regnes sammen for at finde frem til, hvad man reelt kommer til at betale, kan til tider være uklart. Og hvor dyrt det bliver, hvis man ikke formår at betale tilbage i tide, kan også være en vigtig faktor at tage med, selvom man ikke regner med, at dette bliver aktuelt. Ved mange lån, især de hurtige af slagsen, lukreres der netop på kunder, der ikke når at betale tilbage indenfor fristen. Derfor kan det være en god idé at tage nogen med på råd. Gerne en, med forstand på økonomi, eventuelt en bogholder eller bankrådgiver. Vær dog opmærksom på, at mens disse kan give gode råd og vejledning, kan de også have interesser i bestemte lån, for eksempel hvis de arbejder i en udlånsbank. Så spørg om råd, men hold din kritiske sans åben.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *