Pædagogisk psykologi flytter grænser fagligt og personligt

Pædagogisk psykologi flytter grænser fagligt og personligt

Er du interesseret i pædagogik og psykologi? (Foto: psykiatri-regionh.dk)
Er du interesseret i pædagogik og psykologi? (Foto: psykiatri-regionh.dk)

Har man i forvejen erfaring og eller kompetencer indenfor pædagogik og ønsker man at udvikle disse en smule ved at specialisere sig indenfor det psykologiske felt, kan det være en god ide med et kursus indenfor pædagogisk psykologi. Pædagogisk psykologi har en særegen tilgang til pædagogikken, der er funderet i det psykologiske. Man lærer om mennesket psyke, forskellige praktiske tilgange og om en sund og bæredygtig kommunikation med udsatte mennesker, der kunne have et behov for dialog.

Kompetenceudvikling – også på det personlige plan

Mennesket er bevidst væsen, der modsat dyr, måske ikke er så nemt at regne ud. Har man før følt et behov for at dykke dybere ind i menneskets forskellige facetter, vil psykologien nok virke tiltalende. Det kan i hvert fald være med til at kompetenceudvikle en, før man udvikler sig på arbejdsmarkedet, at man forinden har deltaget i et kursus ved navn pædagogisk psykologi. Gennem den pædagogiske psykologi lærer man om forskellige tilgange, der kan være med til at anskueliggøre nogle af de tilstande og processer, der eksisterer inden i menneskets sind. Det er en spændende verden at dykke ned i, så der skal nok være en masse at hente. Også på det personlige plan, hvor det aldrig vil skade en at have en sådan ballast, når man beskæftiger sig med mennesker – både privat og fagligt.

Skaber forståelse for nutiden

Med et kursus i pædagogisk psykologi kommer psyken på spil som et undervisningemne. Det er spændende, da det især i de moderne tider har været psyken, der har fået stor opmærksomhed. Meget af det, der sker både politisk, kulturelt og socialt har sit udspring i den enkeltes psyke. Vil man gerne have redskaberne til en forståelse af det samfund, man lever i, vil et kursus i pædagogisk psykologi være en god ide.

Share
Comments are closed.