Organisationsudvikling giver fornyet energi

Organisationsudvikling giver fornyet energi

I skal huske at se fremad (foto viauc.dk)
I skal huske at se fremad (foto viauc.dk)

Organisationsudvikling er en nødvendighed, hvis din virksomhed skal overleve på den lange bane. Alle markeder er i skarp konkurrence, og du skal altid sørge for at være i forandring, hvis du vil være foran dine konkurrenter. Desværre har mange virksomheder en tendens til at genbruge sidste års strategier, ligesom mange ansatte holder sig til kendte løsninger og før trufne valg. Med en grundig organisationsudvikling kan man sikre, at ansatte og ledere tvinges til at tænke ud af boksen og yde en ekstra indsats, så ingenting bliver en sovepude.

Det kan være svært at sætte konkrete streger under fejl, mangler, potentiale og styrker, når man sidder midt i orkanens øje, og derfor kan det være en god ide med et grundigt samarbejde med et konsulentfirma, der kan se virksomheden både udefra, indefra og fra oven. Skal samarbejdet blive mest optimalt, bør du alliere dig med et team af konsulenter, som du føler dig tryg ved, så de kan følge din virksomhed gennem flere år og i flere processer og sammenhænge.

En grundig organisationsudvikling er krævende

Organisationsudvikling er dog ikke let. Der skal som regel meget til at ændre mind-set fuldstændig, men det er heller ikke nødvendigt særligt ofte. Organisationsudvikling kan bestå af enkle tiltag som mindfull-kurser og ny personalepolitik til det mere krævende med fornyet marketing eller salgsstrategi til støre omlægninger og lederkurser.

Lederkurser kan være ganske givende, hvis de bliver lavet med profit for øje. Det giver altså kun mening, hvis lederne mangler eller kan forbedre en række kompetencer, som din virksomhed også efterspørger.

Læs mere om organisationsudvikling her

Share
Comments are closed.