Lån trods RKI

Lån trods RKI

Der kan være mange grunde til at nogen ender med at være registreret i RKI, men ligemeget hvad gurnden er, er det en træls affære. Står du og skal låne penge men er du registreret i RKI kan det blive rigtig svært, det er dog ikke umulligt, hvis det virkelig er nødvendigt for dig at låne penge.

Hvad er RKI?

RKI er det største register i Danmark over såkaldte ”dårlige betalere”. RKI bruges typisk af offfentlige myndigheder og virksomheder til at vurdere en kunde eller borger indenfor kredit, dette kan både være privatpersoner og virksomheder. Det kan gøre din hverdag noget mere besværlig hvis du bliver registreret hos RKI, det kan nemlig gøre det stort set umuligt at låne penge til noget som helst, du kan også få spærret dit benzinkort, have problemer med at oprette et mobil eller internet abbonoment, og du kan ikke købe ting på afbetaling.

Sådan ender du i RKI-registret

Du ender i RKI hvis du ikke betaler dine regninger og ignorer rykkere og opkald fra kreditorerne. Nogle mindre virksomheder kan dog ikke registrere dig i RKI, hvis de ikke er kunder hos Experian som ejer RKI-registret. Det er kun muligt for virksomheder at være kunde hos Experian hvis de har et aktivt CVR-nummer. Du skal være fyldt 18 år for at en virksomhed kan registrere dig.

Sådan kommer du ud af RKI registret

Der er i princippet 3 måder at komme ud af RKI-registret. Det er nemlig sådan at du maksimalt kan være registreret hos RKI i 5 år. Når de 5 år er gået, vil din registrering blive slettet, selvom du stadig har gæld. Dette betyder dog ikke at din gæld bare fordufter, du skylder stadig pengene, du er bare ikke registreret i RKI længere. Du kan ikke registreres med den samme gæld igen, derfor vil kreditorerne nok gå andre veje, eksempelvis fogedretten.  Der findes to måder du selv kan komme ud af RKI.

Betal din gæld

Dette er en god løsning hvis du kan betale alt din gæld af til en ellere flere kreditorer som du måtte skylde penge. Står du derimod i den situation at du kun har råd til at betale den ene regning som du er registreret med, er dette ikke en god ide, da en anden kreditorer så vil stå klar til at registrere dig hos RKI, og det vil så tage dig endnu længere tid at komme ud.

Lav en betalingsaftale, hvis du vil tage et lån trods RKI

Du må snakke med virksomhederne og kreditorerne og lægge kortene på bordet, så du kan få et realistisk afdrag så du på sigt kan komme ud af RKI. Husk at gøre din kreditorer opmærksom på når gælden er betalt af, da det er dem der aktivt skal gå ind og slette dig.

Kan jeg låne penge trods RKI?

Egentlig er svaret nej. Når du er registreret hos RKI er der meget sjældent nogen der vil låne dig penge. Du kan selvfølgelig stadig låne penge af venner eller familie, men dette skal dog gøres med forsigtighed og gode aftaler så det ikke ender i skænderier og dårlig stemning.

Der findes også nogle små lån trods RKI, som du kan optage selvom du er registreret hos RKI, du skal dog være opmærksom på at disse typer lån oftes er forbundet med høje renter og høje gebyrer.

Share
Comments are closed.