Kvalificeret ledelse kræver en god uddannelse

Kvalificeret ledelse kræver en god uddannelse

Ledelse er vejen frem (foto se-institute.dk)
Ledelse er vejen frem (foto se-institute.dk)

At være leder kræver at man er i stand til at træffe valg. Beslutninger der er overordentligt populære såvel som beslutninger der bestemt ikke er spor populære. En vigtig evne, som leder, er at være i stand til at fremstå overbevisende når der udstikkes ny kurs. Den form for kvalificeret ledelse kræver et højt niveau af uddannelse. Det er ikke noget der kommer af sig selv.

Faktisk er uddannelse i ledelse nærmest alfa og omega for at kunne fungere som leder i en organisation. Det giver bare en form for pondus, at kunne referere til at, man altså som leder forbliver interesseret i at følge med i de nyeste strømninger inden for ledelse. På den måde bliver det muligt, som leder at bibeholde den autoritet det kræver at udstikke kursen for en organisation, uden at nogen overhovedet er i tvivl om at det er den rigtige beslutning.

Inden for uddannelse til ledere er der masser af grene. En gren inden for ledelsesuddannelse, er personlig ledelse. Det drejer sig om, hvordan man som menneske er i stand til at håndtere sig selv. Med personlig ledelse som en del af uddannelse til ledere, bliver det muligt for den enkelte at håndtere det spændingsfelt der er imellem et udfordrende erhvervsliv samtidig med at man skal have et almindeligt privatliv til at fungere. Den slags er afgørende.

Der findes uddannelse til ledelse på alle planer

Uddannelse inden for ledelse er naturligvis mange ting. Det er dybt afhængigt af hvor stor en organisation du skal navigere rundt i som leder, hvor højt rangeret du er som leder i den givne organisation og i høj grad også hvilken ledelsesstil der generelt er på arbejdspladsen. Der er nemlig stor forskel på at være topleder og måtte træffe de afgørende beslutninger. Det betyder at man udstikker kursen. Som mellemleder er der i højere grad flere aktører der skal tilfredsstilles før opgaven er løst. De to typer ledelse kræver vidt forskellige kompetencer.

Der er masser af viden om uddannelse indenfor ledelse på www.se-institute.dk

Share
Comments are closed.