Fra kældervirksomhed til opkøb

Fra kældervirksomhed til opkøb

Er du virksomhedsejer, ved du, hvor svært det kan være at slå igennem. Det kræver ikke blot meget tid og arbejde – det kræver meget energi og personlig investering. Når man starter en virksomhed, kan det nemlig til tider være svært overhovedet at fokusere på andet – særligt i den første tid.

Oplever du, at din virksomhed ikke rigtigt tager fat, som du havde håbet? Måske fungerer den lige nu blot som en kældervirksomhed, som du kan bikse med i fritiden. I så fald kan det være, du skal overveje funding – at lade din virksomhed blive købt af en investeringsfond.

Funding af din virksomhed

Det er særligt, hvis det er svært at få det til at løbe rundt rent økonomisk, at det kan være en fordel at overveje funding af din virksomhed. Således kan grundtanken, idéen og visionen bag virksomheden leve videre med mere økonomisk støtte og stabilitet.

Dog er det utroligt svært at give afkald på sin virksomhed, som man har kæmpet med at få stablet på benene og selv har investeret en masse i. Når man vælger at give afkald på sin virksomhed, kan man i nogle tilfælde lave særaftaler med en investeringsfond, således man stadig selv er en del af virksomheden, trods man har solgt den videre.

Blue Energy blev opkøbt af New Nordic Advisors

Energivirksomheden Blue Energy, som har en vision om at forsyne hele Danmark med grøn energi, blev tilbage i 2017 opkøbt af investeringsfonden New Nordic Advisors. Her var begrundelserne for fundingen fra New Nordic Advisors side, at de kunne se muligheder i Blue Energy – i hvert fald ifølge den kommercielle direktør Mads Andreas Olesen. De har bevaret grundidéen og konceptet – men der er også sket nye tiltag.

Da Blue Energy blev købt af New Nordic Advisors var det altså en god investering for begge parter, eftersom New Nordic Advisors fik mulighed for at eje og vækste endnu en virksomhed, og manden bag Blue Energy fik ført sin idé videre – endda med over 100 millioner mere på kontoen for salget af sin virksomhed.

Sådan sælger du din virksomhed på fornuftig vis

Det kan godt være en rigtig svær beslutning om, man skal søge funding til sin virksomhed, men er du begyndt at lege mere og mere med idéen, er du måske et skridt tættere på at give afkald på din virksomhed og åbne en masse nye døre.

Når du skal sælge din virksomhed, kan du opdele fasen i fire faser. Den første fase er den personlige afklaring – er du helt sikker på, du vil sælge? Det er vigtigt at være afklaret med sig selv omkring dette og ikke tage nogen forhastede beslutninger. Opvej fordele mod ulemper.

Anden fase er at lede efter den kvalificerede køber – hvem kan føre din virksomheds vision videre? Dernæst skal du berede dig på forhandlingerne, og her er det en god idé at søge vejledning fra rådgivere, der kender til de problematikker, der måske kan opstå i salg af en virksomhed. Fjerde og sidste fase af dit virksomhedssalg er selve købet. Her fastlægges prisen og alle detaljerne for købsaftalen.

Share
Comments are closed.