Forretningsudvikling – nødvendig for varig succes

Forretningsudvikling – nødvendig for varig succes

Hvor er jeres forretning på vej hen? (foto viauc.dk)
Hvor er jeres forretning på vej hen? (foto viauc.dk)

Mange virksomhedsledere har oplevet, at de er kommet mere under pres i kølvandet på de globale økonomiske kriser, end de var før. Mange brancher og markeder har oplevet skærpet konkurrence. Nogle firmaer har været tvunget til at afskedige ansatte, som de var nødt til at se som overflødige, og i værste tilfælde har nogle simpelthen måttet dreje nøglen om. Forretningsudvikling er ikke længere noget, der kommer af sig selv. Det kræver blod, sved og tårer.

Hvis man vil opnå succes med sin virksomhed, så er forretningsudvikling hele tiden nødvendigt at holde sig for øje. Det er ikke nok bare at have et stagnerende forehavende, som lige for tiden ser ud til at fungere. Målsætningen må være, at man skal flytte virksomhedens grænser og kapacitet i en positiv retning. På den måde kan man være forberedt på det værste og styre uden om uforudsete forhindringer.

Forretningsudvikling kan ske på mange måder

En god virksomhedsleder er i stand til at erkende, at forretningsudvikling ikke kun handler om én selv. Det handler også om at kunne identificere de problemer, som virksomheden har, og så vælge de samarbejdspartnere, der skal til for at løse dem.

Forretningsudvikling kunne for eksempel blive sat i gang som følge af et samarbejde med et coaching bureau. Mange virksomheder har haft stor gavn af at få nogle eksterne øjne på sagen. En coach tør sige nogle ting meget direkte og på pege på nogle helt konkrete ting, som virksomheden og dens ansatte kan gøre bedre. Desuden kan ledelsesudvikling føre til forretningsudvikling, men det forudsætter, at virksomhedens ledere er ydmyge nok til at tage imod denne hjælp.

Danmark er også et land, hvor der er rigtig mange muligheder for videreuddannelse og efteruddannelse på mange forskellige områder. Hvorfor ikke se nærmere på om I kunne kickstarte jeres forretningsudvikling ved at uddanne én eller flere ansatte til at tage konkrete arbejdsopgaver op?

Læs mere om forretningsudvikling hos hansentoft.dk

Klik her for at læse mere om virksomhedsudvikling

Share
Comments are closed.