En proceskonsulent hjælper dig frem til svarene

En proceskonsulent hjælper dig frem til svarene

Organisationsudvikling (foto: hansentoft.dk)
Organisationsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Der kan være mange årsager til at tingene ikke kører i virksomheden. Derfor er der også utallige årsager til at hyre en konsulent ind i din virksomhed, for at gå tingene igennem. Dog skal det være en læringsproces, og det kan en proceskonsulent hjælpe med.

 

Hvad er en proceskonsulent?

 

Der findes forskellige former for konsulenter. Fælles for dem er, at vi går til dem, når vi har brug for hjælp i vores virksomheds hverdag eller til nogle af strategierne. Nogle af konsulenterne er eksperter inden for deres område og kan give dig svarene med det samme. Dog er det ikke noget du lærer så meget af, anden end at du måske kan se resultaterne på årets bundlinje.

 

Som kontrast er en proceskonsulent lidt i en anden boldgade. En proceskonsulent er ikke til dig, der ønsker svaret med det samme. Det er mere en læringsproces, hvor du selv skal finde svarene på dine problemer, med hjælp fra konsulenten.

 

Det gøres blandt andet ved at mødes med dig, der finde svarene, stille forskellige spørgsmål inden for forskellige kategorier, der kan hjælpe jer til at finde problemerne selv, samt at lokalisere svarene, der skal hjælpe jer fremad i virksomheden igen.

 

Brug det til forskellige formål

 

Proceskonsultation kan bruges til mange forskellige formål og hensigter i virksomheden. Det kan være for at finde svar på noget, i ikke kan blive enige om. Det kan også være for at finde problemerne internt, der måske betyder at tingene ikke helt fungerer, som de skal.
Dog skal man være klar på at arbejde, og at tingene måske ikke helt bliver, som du ønsker fra start. Derfor er det en god idé at gå ind til sådan en proces med åbent sind og sænke paraderne lidt.

 

Se hvor du kan få hjælp af en proceskonsulent her

 

Klik videre herind:

Tag en akademiuddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning

Forbedre dit liv, dig selv og din arbejdsplads ved at benytte lederkurser

Share
Comments are closed.