Efteruddannelse kan være vejen til et nyt job

Efteruddannelse kan være vejen til et nyt job

Efteruddannelse (Foto: campusaccess.com)
Efteruddannelse (Foto: campusaccess.com)

Mange danskere kan skrive under på, at det er hårde tider på arbejdsmarkedet. Ganske vist er økonomien omsider i stadig fremgang efter finanskrisen, men markedet er stadig præget af hård konkurrence og mistro, hvilket gør det svært for arbejdsløse at komme frem til at få betroet en ny stilling. Derfor handler det meget om at gøre sig selv attraktiv i forbindelse med jobsøgning. Det kan man blandt andet gøre ved hjælp af efteruddannelse. Det er ikke blot noget, der pynter på CV’et. Det vil også give én nogle kompetencer, der er til at tage med i bagagen resten af livet.

Det er ikke sådan, at efteruddannelse kun er for arbejdsløse. Mange mennesker i arbejde vælger at styrke deres position ved at efteruddanne sig, så de kan varetage et større ansvar på jobbet eller endda køre dem selv i stilling til en forfremmelse. Mange former for efteruddannelse kan nemlig tages på deltid, således at man både kan passe sit arbejde og uddanne sig samtidigt.

Der er forskellige former for efteruddannelse

Efteruddannelse i Danmark er et bredt område at bevæge sig ind på. Der er nemlig diplomuddannelser, akademiuddannelser, AMU kurser og meget andet, man kan vælge imellem. De har hver især deres karakteriska og fordele, som det vil være klogt at sætte sig mere ind i. Nogle af dem vil måske forudsætte brugerbetaling, men i nogle tilfælde vil man kunne få sin arbejdsgiver til at sponsorere dette på den baggrund, at man med tiden bliver en bedre ansat.

Man kan tage efteruddannelse stort set ligemeget hvor, man befinder sig i Danmark. Det kan være på erhvervsakademier, højskoler eller andre uddannelsesinstitutioner. Der er helt sikkert også en af disse i nærheden af dig, så undersøg hurtigst muligt dine muligheder for efteruddannelse, så du altid kan have en trumf i baghånden, hvis det bliver nødvendigt!

Se et udbud af efteruddannelse her

Share
Comments are closed.