Dette er hvad et moderne træhus koster

Dette er hvad et moderne træhus koster

Står du og overvejer at få tegnet dit eget hus af en arkitekt? Men er du lidt bange for at prisen bliver mere end hvad du kan håndtere og at du hellere må lægge den drøm på hylden, før du får dig selv rodet ud i noget alt for stort?

Hvorfor skal du bygge dit eget hus?

At bygge et arkitekttegnet hus til sig og sin familie kan ses som en værre luksus, men i virkeligheden er det noget, som alle burde havde mulighed for at gøre. Der kan være mange grunde til hvorfor man som privatperson gerne vil designe sit helt eget hus, men den allerstørste grund er friheden. Friheden til selv at bestemme præcis hvor stor stuen er, hvor badeværelset ligger og hvor mange børneværelser der skal være.

Ens hus er ikke bare fire væge med et tag over. Det hus du bor i skal gerne føles som dit hjem og det hjem bliver kun endnu mere betydningsfuldt og vigtigt, hvis du deler det med nogen. Hvis du for eksempel har børn så bliver det hjem de bliver opvokset i deres barndomshjem – og vi ved alle hvor meget vores barndomshjem betyder for os.

Hvad får man for pengene?

Prisen på et arkitekttegnet hus kommer fuldstændigt an på, hvordan det er du vælger at designe huset. Først og fremmest kommer det selvfølgelig an på, hvilket firma som du vælger at hyre til at klare opgaven. Medmindre du selv har rigelig med erfaring indenfor byggebranchen, så anbefaler vi helt klart, at du rækker ud efter nogle professionelle til at klare opgaven. Huset skulle gerne holdes i lang tid og være sikkert at bo i.

Prisen for dit hus kommer også meget an på en række andre ting. Hvor stort vil du for eksempel gerne have huset skal være? Hvilke byggematerialer vil du gerne bruge og hvor billige kan du få dem?

Derudover er der selvfølgelig spørgsmålet om, hvor hurtigt et arkitekttegnet hus skal stå færdig? Hvis det for eksempel er en hastesag, så kommer det til at koste lidt ekstra i forhold til flere byggemænd der skal hyres og måske endda et nathold udover dagholdet.

Hvordan får du råd?

Hvis du har en rimelig god indtægt i forvejen eller bare en god opsparing lagt til side, så er der ingen grund til, at du ikke skulle kunne få råd til at bygge dit eget arkitekttegnede hus, hvis det er det du virkelig gerne vil. Du behøver ikke at have alle pengene i forvejen, da du meget ofte vil kunne få et lån i banken.

Du skal ikke have det dårligt med at skulle låne dig til nogle af disse penge. Når du normalt går ud og vil købe et hus, så tager du jo også et lån i banken. Og hvis det er vigtigt for dig og din familie at i får friheden til at bo i jeres eget specieldesignede hjem, så kan det godt betale sig at investere i den drøm.

Share
Comments are closed.